Vaša košarica

Zatvori

Ispričavamo se, trenutno pegla.hr ne prima narudžbe.

Savjeti Pegle.hr: Kako kvalitetno ispeglati veš?

Objavljeno na

Pegla.hr kao inovativni servis za peglanje odjeće, dat će vam par savjeta za kvalitetno peglanje veša. Znamo da većina ljudi nikako ne može smisliti peglanje veša, no zato smo mi tu da vam u svakom pogledu olakšamo peglanje – ili savjetima ili peglanjem.

Prvi i osnovni savjet jest da ne dopustite sami sebi da si nagomilate ogromnu količinu veša. Tada će vam se činiti da peglanju nikada neće biti kraja te ćete prije i nego što krenete, izgubiti volju za peglanjem. Kako bi se osjećali ugodnije dok peglate, pustite se radio stanicu ili omiljenu seriju te se bacite na posao.

Već kada vješate veš, možete si pomoći za kasnije peglanje. Oprani, mokri veš prije vješanja dobro istresite. Vrlo je važno znati da se odjeća najlakše pegla kada je još vlažna. Ukoliko ju ne stignete popeglati odmah dok je još vlažna, možete je i prije peglanja lagano poprskati vodom iz bočice sa sprejem. Također, bitno je znati da je šteto ulijevati vodu iz slavine u peglu jer je ta voda puna kamenca. Pokušate nabaviti destiliranu vodu.

Ukoliko želite, možete odjeću raspodijeliti po vrsti tkanine, te tako prvo peglati odjeću koja zahtijeva polu-hladnu peglu, a dok se pegla zagrije, možete prijeći na pamuk i ostale tkanine koje zahtijevaju vruću peglu. Ako želite, krenite od više zahtjevnih odjevnih predmeta, pa prema manje zahtjevnim. Peglati možete i po prioritetu, npr. prvo dječja odjeća, pa vaša, pa kuhinjske krpe, posteljina i slično.

Nakon peglanja, odjeću lijepo posložite te odložite u ormar.

Evo još nekih savjeta Pegle.hr: osjetljivu tkaninu najbolje je peglati ispod svilenog papira, tamne tkanine peglajte okrenute naopačke kako biste izbjegli da se materijal sjaji, a kada peglate izvezene odjevne predmete, stavite na njih ručnik te ih tek tada ispeglajte.