Vaša košarica

Zatvori

Ispričavamo se, trenutno pegla.hr ne prima narudžbe.

Savjeti Pegle.hr: Kako pravilno prati i sušiti odjeću?

Objavljeno na

Pegla.hr kao servis za peglanje odjeće pružit će vam najbolje savjete kako dobro oprati i sušiti odjeću bez da uništite vašu omiljenu vestu ili hlače. Svatko ima svoje najdraže odjevne komade i baš zato ih moramo dobro paziti i očuvati od lošeg pranja i sušenja.

Krenut ćemo redom. Boje su oduvijek bile te koje su dizale svaku kombinaciju, stoga šarenu odjeću perite preokrenutu kako bi dulje zadržala boju. Nemojte je sušiti ni na direktnom suncu jer zbog sunca odjeća zna izblijedjeti. Traperice također perite preokrenute jer prašak za veš često zna ostaviti bijele mrlje na traperu. Nakon pranja, bilo bi dobro odmah izvaditi traperice iz perilice dobro ih protresti i objesiti kako bi se što manje gužvale.

Vrlo osjetljivi materijali su vuna, viskoza, svila i lan, pa se takva odjeća brzo raširi nakon pranja, dok je još mokra. Za bolje sušenje bilo bi dobro prvo lagano protresti i posloženu staviti na ručnik dok se malo ne ocijedi. Pulovere i džempere samo lagano rukama ocijedite bez pretjerivanja kako se ne bi raširili.

Svu odjeću ne perite na temperaturi višoj od 40 stupnjeva. Posebno naglašavamo kako lan, flanel, vunu ili svilu obavezno perite na 30 stupnjeva, a ako vidite da je materijal previše osjetljiv, poput kašmira, perite u hladnoj vodi na ruke ili odnesite na kemijsko čišćenje.

Pegla.hr je ovdje kako bi za vas dovršila posao s odjećom. Vi ju operite i osušite, a mi ćemo je ispeglati za vas. Sve što trebate napraviti jest javiti nam se na Facebook ili posjetiti našu web stranicu www.pegla.hr!